A Citigroup vitte a hátán Amerikát

Csak megrázták magukat és törtek felfelé az amerikai indexek, semmi jelét nem adva annak, hogy a vártnál rosszabb lakásépítési és bizalmiindex-adatok jelentek meg a tengerentúlon.
NAPI Online, 2007. november 28. szerda, 08:32
Fotó:

Egy-két órával a nyitás után sor került ugyan kisebb megtorpanásra, sőt kisebb visszaesés is bekövetkezett, de azután magukhoz tértek a mutatók. A Dow Jones 1,7, a Nasdaq 1,6 százalékos pluszban zárt. Az emelkedés fő mozgatórugójának a szorult helyzetben levő Citigroupnak nyújtott 7,5 milliárd dolláros tőkeinjekció bejelentését tartották a kommentátorok, a részvény jókora forgalom mellett közel két százalékkal lett drágább.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK