A Commerzbank egymilliárd dollárt fizet szankciósértés miatt

Több mint egymilliárd dollár bírságot fizet a német Commerzbank különböző amerikai hatóságoknak embargós szankciók megsértéséért - közölte az AFP hírügynökséggel csütörtökön egy meg nem nevezett forrás.
Inforádió, 2014. december 12. péntek, 08:01
Fotó: Reuters

A bank és a hatóságok közötti megállapodást még nem véglegesítették, de januárig ez is megtörténik - tette hozzá a forrás, amely ismeri a tárgyalások tartalmát. Az AFP kérdésére sem a bank szóvivője, sem az amerikai pénzügyi szolgáltatások felügyelete nem erősítette meg az értesülést.

A Commerzbank 600 millió dolláros büntetést kap olyan tranzakciókért, amelyek megsértették egyebek között az Egyesült Államok Irán, Szudán és Mianmar elleni szankcióit. A büntetés többi részét a pénzmosás elleni amerikai törvények megsértéséért kell fizetnie a banknak.

Egy másik német pénzintézetet, a Deutsche Bankot is azzal vádolnak az amerikai hatóságok, hogy megsértett embargós szankciókat, de erről még folynak a tárgyalások.

A BNP Paribas francia nagybankot korábban hasonló ügyben, de sokkal nagyobb összegre - 8,9 milliárd dollárra - már megbüntették Amerikában.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

USA-superpower, 2014.12.13 03:42

Okosabbnak ismertem a nemeteket. Remeltek, hogy az "amik" nem fognak rajonni a szankciosertesekre. Rajottek. Csak fizessenek a "fritzek" minnel tobbet.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html