A Concorde átveszi a Microbróker ügyfélállományát

A Concorde Értékpapír Rt. és a Microbróker Rt. kedden bejelentette, hogy az elmúlt hetek tárgyalásait követően megállapodtak a Microbróker ügyfélállományának és a hozzájuk kapcsolódó értékpapírportfóliónak az átvételéről. Az állományátruházási szerződés a PSZÁF jóváhagyásával válik majd hatályossá. Az engedélyezési eljárás várhatóan 30 napot fog igénybe venni, addig a Microbróker ügyfelei változatlan feltételekkel vehetik igénybe a cég szolgáltatásait. Az átvételre a tervek szerint június 30-án kerül sor.
Almási Gábor, 2002. június 4. kedd, 16:25

A Microbróker Rt. tulajdonosai a tőkepiaci és jogszabályi változások figyelembevételével döntöttek a jelenlegi piaci körülmények között kifejezetten kicsi és specializált ügyfélkörű brókercégnek számító társaság megszüntetéséről. Az állomány átruházás lezárását követően a Microbróker Rt. beszünteti bizományosi, letéti, ügyfélszámla-vezetési és kereskedelmi szolgáltatási tevékenységét. A Concorde Értékpapír Rt. saját fiókjain, illetve internetes kereskedési rendszerén keresztül biztosítja szolgáltatásait a Microbróker ügyfelei számára, így az ügyfelek folyamatosan élhetnek rendelkezési jogukkal.
A Concorde közel egyéves szünet után döntött ismét egy kisebb brókercég állományának átvétele mellett. Az akvizíciók sorában a Microbróker Rt.-vel kötött megállapodás immáron a nyolcadik. A Concorde tovább erősíti pozícióit a lakossági és a belföldi intézményi ügyfelek piacán, aktív ügyfeleinek száma így meghaladja a 25 ezer főt, a kezelt portfolió pedig a 75 milliárd forintot, mellyel a kisbefektetői piacon a legerősebb szereplők egyike.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK