A Credit Suisse szerint vége az emelkedésnek

Elérték a csúcsot a feltörekvő piaci részvényárfolyamok - véli a Credit Suisse.
NAPI, 2009. augusztus 6. csütörtök, 12:54
Fotó:

Az EMEA (Európa, Közel-kelet, Afrika) régió feltörekvő piacain a részvényárfolyamok 72 százalékkal drágultak az elmúlt öt hónap során, ám most elérték csúcspontjukat - ismerteti a Credit Suisse véleményét a Bloomberg. A svájci elemző hat "taktikai" indikátort nevez meg, melyeknek alakulásából erre a következtetésre jutott: a leggyakoribb bechmark, az MSCI EMEA index 200 napos mozgóátlaga, az emelkedés/csökkenés arány, a szabad készpénz-állomány, a pénzáramlás, és a régiót jellemző "szezonalitás" mind negatív irányba mutatnak.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK