A cseheknél csökken a fizmérleghiány

Az első negyedévben 442,1 millió dollár hiánnyal zárt a folyó fizetési mérleg Csehországban, szemben a tavalyi utolsó negyedév 632,3 millió dolláros deficitjével. A két és fél éve a legkisebb hiányt az erős korona által lenyomott importárakkal magyarázzák.
Szabó Márta, 2002. június 5. szerda, 10:31

A külföldi működőtőke beáramlása lassult - 635,6 millió dollár érkezett be az előző negyedévi 1,7 milliárd után - , de a folyó negyedévre ismét meglódul, hiszen az állami gázholding eladásából 4,1 milliárd euró folyik be.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK