Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
A legnagyobb nyertesek a banki papírok, a nyitás után egy órával a Societe Generale és az UBS részvénye 4 százalék fölött erősödik. Az olajcégek részvényárfolyama is emelkedik, a BP és a Total papírjai egyaránt 2 százalék fölött erősödnek. Az autóipari papírok is jól teljesítenek, ami mögött az EU 200 milliárd eurós élénkítő csomagjának híre dolgozhat. A Daimler- és a Renault-papír is 4 százalék fölött erősödik. Amerikában piaci szünnep van Hálaadás miatt. Az emelkedés ellenére a piaci aggodalmaskodáshoz járulhatnak hozzá az ázsiai fejlemények, az indiai merényletek és a thaiföldi politikai feszültségek. Indiában a tőzsdéket be is zárták a támadásokra. Mindez megerősíti a feltörekvő piacokkal kapcsolatos bizonytalanságokat, amelyek a domino-hatás révén már eddig is megitták a levét a fejlett világ pénzügyi zavarainak. Így most már a politikai kockázat is hozzájárul a gazdasági rizikók bizonytalansági tényezőjéhez. A londoni FTSE és a frankfurti DAX 1,8, a párizsi CAC 40 index pedig 2 százalékkal emelkedik a nyitás után egy órával.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!