A csúcsdöntés is összejött ma Amerikában

Erős emelkedéssel zártak hétfőn a New York-i értéktőzsde főbb mutatói annak hatására, hogy a szolgáltató szektor adatai alátámasztották az amerikai gazdaság erejét. A Dow rekordot döntött.
MTI-Eco, 2016. december 5. hétfő, 23:40
Fotó: Reuters

A Dow Jones 45,82 ponttal, 0,24 százalékkal, 19 216,24 pontra erősödött, ami történelmi csúcsot jelent. Az S&P 500 mutató 0,58 százalékkal, míg a Nasdaq 1,01 százalékkal nőtt a hétfői kereskedésben.

Azok a felerősödött várakozások, melyek szerint az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed december 15-én záródó kétnapos ülésén kamatemelésről dönt, sokéves csúcsra repítette a banki részvényeket, amelyek már csaknem négy hete szinte töretlenül drágulnak. Jól szerepeltek az energiaipari részvények is a kőolaj árának további emelkedésére.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK