BUX
39565

A csúcsok napja volt az amerikai tőzsdén

Az európai tőzsdék nyomott hangulata nem ragadt át az amerikai piacokra: a vezető indexek emelkedtek. A Nasdaq sok év után ismét az 5000 pontos szint felett zárt.

portfolio.hu, 2015. március 2. hétfő, 22:22

Kitartottak a kereskedés végéig az emelkedések az amerikai tőzsdén, a Dow és az S&P 500 új történelmi csúcson fejezte be a napot. A Nasdaq Composite ma átlépte az 5000 pontos szintet, és végül ott is zárt - pontosan 5008 ponton -, ahol 2000 márciusa, vagyis az internetlufi csúcsa óta nem járt. Ez 0,9 százalékos erősödésnek felel meg - írja a Portfolio.hu.

Ma egy fontosabb makroadat volt, de az nem mozgatta meg igazán a piacokat. A befektetők már a pénteki átfogó munkaerőpiaci adatokra várhatnak.

Még tovább gyengült az infláció az Egyesült Államokban, ezúttal a Fed preferált mutatóját, a személyes fogyasztások árindexének januári alakulását ismerttték. Az egy évvel korábbi szinthez képest pusztán 0,2 százalékos volt a drágulás. Havi alapon fél százalékkal süllyedtek az árak a PCE-alapú inflációs mutató szerint. Az éves index ezzel 0,8-ról 0,2 százalékig süllyedt, vagyis lényegében stagnáltak a fogyasztói árak az Egyesült Államokban.