A csúcsra vár a tőzsde

Az EU csúcs előtt kivárnak a piacok, nyugodt, kis forgalmú kereskedés várható szerdán a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) az MTI által megkérdezett elemzők szerint.
MTI-Eco, 2012. június 27. szerda, 08:43
Fotó: Napi.hu

Enyhe forgalom mellett plusz-mínusz fél százalékos index változást vár Németh Sándor, a Buda-Cash Brókerház kereskedelmi igazgató-helyettese. Elmondta: az EU csúcs előtt kivárnak a piacok, így a forgalom sem lesz magas.

Angela Merkel kancellár keddi, az európai közös törlesztési felelősségvállalás elutasításáról szóló kijelentése után szerdára megnyugodtak a piacok, így 1 százalékos pluszban nyithat a BUX index - mondta Horváth Ákos, az Equilor Befektetési Zrt. elemzője. Miután a negyedik mobilszolgáltató indulása a hírek szerint csúszik, a Magyar Telekom részvényeire lesz érdemes figyelni - tette hozzá. A forint-euró árfolyamnál nem várható érdemi elmozdulás, az euró megmaradhat a 285-287 forintos sávban.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK