A Deutsche Bank 5,4 milliárd dolláros büntetést fizethet

Megállapodás született a Deutsche Bank és az amerikai hatóságok között; az egyezség szerint a német pénzintézet 5,4 milliárd dollár büntetést fizet fedezet nélküli kötvények forgalmazásáért - jelentette az AFP bizalmas értesülésekre hivatkozva.
MTI, 2016. szeptember 30. péntek, 18:38
Fotó: Reuters

A megállapodást néhány napon belül hivatalosan is bejelenthetik. A német bank szóvivője nem volt hajlandó kommentálni az értesülést.

Az amerikai igazságügyi minisztérium eredetileg 14 milliárd dollár megfizetésére kötelezte volna a Deutsche Bankot. Az óriási összegű amerikai követelés élénk találgatásokat indított el arról, hogy vészforgatókönyv készült, mert a nagybanknak nincsenek akkora tartalékai, hogy a német kormány segítsége, vagyis állami mentőöv nélkül kifizessen ekkora summát. A Deutsche Bank a könyvelése szerint 5,5 milliárd eurót tett félre jogi költségekre.

A megállapodás és az állítólagos 5,4 milliárdos büntetés hírére öt százalékot erősödtek a bank papírjai a frankfurti tőzsdén, így a részvény 6,4 százalékos pluszban zárta a hét utolsó kereskedési napját.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Csiriz_a_torzsvendeg, 2016.10.02 23:33

The United States vs Germany: A Global Financial War


Germany and the United States aren?t friends.

Beneath the facade of friendly meetings and media gatherings, the two countries have been fighting against each other for some time.

So where do we begin?

Back in October 2012, I wrote a story on how Germany ? the world?s second largest gold holder ? wanted its gold back from abroad...


http://www.equedia.com/the-united-states-vs-germany-a-global-financial-war?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html