Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
A Deutsche Telekom a várakozások szerint az egymást követő negyedik negyedévben számol majd be veszteségről ma megjelenő gyorsjelentésében. Az üzemi tevékenység mellett ezúttal a jelentést a különböző érdekeltségek leértékelései határozhatják meg. Ezek között első helyen szerepelhetnek az európai, harmadik generációs mobillicencek, valamint a Matávban birtokolt, és részvényenként valamivel 1200 forint fölötti könyvértékű, 60 százalékos részesedés. További tétel a France Télécomban lévő 1,8 százalékos részvénycsomag, aminek értéke 680 millió euróval csökkent. A leírásokat részben ellensúlyozza a PT Satelit Palapa Indonesiában lévő részesedésének eladásán elért nyereség, a DT által igénybe vehető adókedvezmény pedig egyes elemzők szerint pozitívra is fordíthatja a rendkívüli tételek egyenlegét. Az utóbbi napokban felerősödtek a DT kelet-európai érdekeltségeivel, így a Matávval és a Westellel kapcsolatos találgatások. A mobilüzletág egységesítéséről szóló tervek valóban a Westel "elcsatolásával" járhatnak, azt viszont a DT szóvivője a Financial Times kérdésére határozottan cáfolta, hogy eladnák a kelet-európai érdekeltségeket. A bizonytalanság várhatóan még néhány hónapig fennmarad, cég vezetői ugyanis csak novemberben számolnak be átalakítási terveikről.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!