Ahhoz képest, hogy tavaly decemberben az amerikai jegybank 25 bázispontos kamatemelése után a piac 3-4 további szigorítást árazott 2016-ra, óriási hátraarc kezd körvonalazódni: egyre többen csak egy kamatemelést várnak a Fedtől, sőt erősödnek azon hangok is, mely szerint hosszabb kivárás lehet a jelenlegi 0,25-0,50 százalékos irányadó sávban. Ráadásul a Janet Yellen vezette Federal Reserve eddigi kommunikációjában az amerikai gazdaság állapota mellett egyre többet utalt a globális pénzpiaci hangulatra is, élén Kínával, holott úgy tűnik, nem csak itt van a kutya elásva. Ezen a héten Kína zárva van, a részvénypiacok mégis tudnak esni, hisz számos szirénhang érkezik az európai bankszektor állapotával kapcsolatban, de hasonló aggodalmak kezdenek körvonalazódni amerikai társaik kapcsán is, akik pedig az árupiacon aktív vállalatok számára hiteleznek, és futnak bele egyre nagyobb kockázatokba.

AlfaTrader, a megbízható partner a kereskedésben

Nyilvánvaló, hogy nem lehet a végtelenségig alacsonyan tartani a kamatokat, mivel azok torzulásokat okoznak mind a gazdaságban, mind a tőkepiacokon, ugyanakkor úgy tűnik, hogy az amerikai jegybank kezd a piacok markába kerülni, a befektetők pedig túlságosan a jegybanki jóindulatban bíznak, és a részvénypiaci esések közepette szinte fohászkodnak az alacsony kamatokért. Az amerikai dollár pedig ennek megfelelően jelentős gyengülésbe kezdett az elmúlt egy hétben, sokan már igazi trendfordulót kiáltanak, hisz megtört a közel 2 éves csökkenő trend.

Ha tényleg így van, akkor az 1,10-1,11 közötti szinteken lenne érdemes beszálló pontokat keresni. Aki pedig továbbra is a dollárerősödés mellett teszi le a voksát, annak érdemes az 1,1450-1,1600 közötti zónában keresni az EURUSD-re vonatkozó short megbízásokat. De hogy mi lesz az igazság, az még nem nyilvánvaló, viszont kiváló kereskedési lehetőségeket kínál a piac minden irányban.

Ha mindezen devizapiaci mozgásokból profitálni szeretne valaki, akkor annak az AlfaTrader a legjobb választás, melyen keresztül a színtiszta bankközi piacon történik a kereskedés, mindez pedig szuper kedvező spreadekben (EURUSD 0,3 pip), villámgyors és megbízható megbízás teljesülésben ölt testet. Ráadásul a Portfolio Trader csapata mindehhez kiváló elemzési és oktatási szolgáltatásokkal segíti ügyfeleit a devizapiacon való sikeres navigálás érdekében.

AlfaTrader demószámla

A cikk saját szolgáltatás népszerűsítését szolgálja.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!