Tovább erősödött a dollár az euróval szemben, miután nem tesz jót az eurónak Görögország, illetve Írország versengése a 2009-es államháztartási deficit listáján. A bizonytalanságot ráadásul a portugál pénzügyminiszter fokozta, miután bejelentette nő az esélye annak, hogy Portugália is EU-s mentőövre szorul. Az igazi meccs azonban az európai kormányfők mai és holnapi ülésén zajlik a májusban elfogadott és sok százmilliárd euróval kistafírozott Europaean Financial Stability Facility helyébe lépő új pénzügyi mechanizmus kialakításáról.

A forint valamelyest gyengült, reagálva az euróval szembeni dollár erősödgetésére, így 277 körül kereskedtek vele - közölte a Commerzbank a reggeli kitekintőjében.

A svájci frank viszont nem erősödik a közzösségi devizával szemben, így egy frankért 207 forint körül kellett fizetni kedden délelőtt. 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!