A nap elején ismét a 270 forintos szintet közelítette az euró árfolyama, ezt azonban nem sikerült elérni sőt délutánra szépen lassan gyengülni kezdett a magyar deviza. Ennek hátterében az állhat, hogy a dollár a délutáni makroadatok közlését követően erősödött az euróval szemben, és ismét áttörte az 1,35-ös szintet a keresztárfolyam - mondta a Napi Gazdaság Online-nak Karsai Péter, a Commerzbank elemzője. Amennyiben 1,36 körül lenne az euró/dollár akkor a forint is 270 környékén lenne tette hozzá az üzletkötő. Ugyanakkor a régiót tekintve a lengyel zloyt a keddhez hasonlóan erősebb volt a magyar devizánál, aminek hátterében még mindig az inflációs adatok vannak.

Az euró/svájci frank az 1,31-es szintet kerülgette szerdán, ami az euró/dollár mozgását tekintve nem is rossz - mondta Karsai hozzátéve, úgy látszik szép lassan erősödni tud ez a devizapár is, s elsőként az 1,33-as keresztárfolyam lehet a cél.

Szerdán délután így egy svájci frankért 207 forintot, egy dollárért 201,10 forintot, míg az euróért 271,05 forintot kellett fizetni.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!