Nagyjából ugyanazon a szinten tartózkodik az euró/forint kurzus kedden délután négy óra körül, mint ahol reggel, a délutáni átmeneti 263 közeli árfolyam hamar tovatűnt - mondta el a Napi Online-nak az ING devizaüzletágának vezetője.

A piaci hangulat rendkívül kedvező, a feltörekvők mind erősödnek a dollár gyengülése miatt. Az euró/dollár kurzus 1,35 körül áll, egy dollárért pedig 198,50 forintot kértek Budapesten. A zloty és a cseh korona is erősödött. Egy svájci frankért 167,60 forintot kértek délután négy óra után.


A dollár gyengülésére nehéz magyarázatot találni, a kereskedő szerint most ilyen hangulat van. Elképzelhető, hogy a közelgő hosszú hétvége miatt profitkivétel zajlik az elmúlt hónapok erősödése után. A magyar devizára minden esetre jó hatással van, és ha tovább tart az optimizmus, úgy 257 és 262 közötti euró/forint árfolyamot várhatunk a következő napokban.

A piac pozitívan értékelte mind az 50 bázispontos kamatvágást, mind a likvidtásnövelést célzó tartalékráta-csökkentést. Kolba Miklós hozzátette: az MNB-nek épp a feltörekvő piacokon uralkodó viszonylag pozitív hangulatot sikerült elkapnia, de az is a forint malmára hajtja a vizet, hogy a dollár jelentősen gyengült az euróval szemben. Az uniós deviza egysége 1,26 dollárról 1,29-re drágult, így az amerikai fizetőeszköz már csak 201 forintot ért, a svájci frankkal pedig 167,50-en kereskedtek fél tíz után.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!