Kora délután az euró a hároméves csúcsot jelentő 1,0599 dollár közelében, 1,0566-on állt, s a japán fizetőeszközhöz viszonyítva sem volt jobb a helyzet, ott a 117,96-os szint volt a jellemző. Az amerikai fizetőeszköz még azt követően sem kezdett számottevő erősödésbe, hogy napvilágot látott: a német gazdaság tavaly mindössze 0,2 százalékkal bővült, márpedig ilyen gyenge teljesítményre közel évtizede nem volt példa. Megfigyelők a dollár érzéketlenségét a költségesnek ígérkező iraki háborútól, illetve az észak-koreai feszültségtől való félelmekkel magyarázzák.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!