Így az euró mélyrepülése határozta meg a hangulatot a devizapiacon, miután a keresztárfolyam 1,216 közelébe süllyedt napközben. A dollár erősödése viszont nem tett jót a régiós devizáknak sem. A forint ugyanakkor viszonylag jól állta a sarat, hiszen kisebb gyengüléssel 290 alatt megállt az árfolyam az euróval szemben. Ez annak tudható be, hogy a piac azért beárazza, hogy a jövő héten elkezdődnek az IMF tárgyalások, ami mindenképpen pozitív hír a magyar deviza szempontjából. E nélkül ugyanis minden bizonnyal már 300 forint felett járna az árfolyam. A nap végén az euróval 289,40 forinton kereskedtek.

A svájci frank továbbra sem mozdult el az euróval szemben, így a forint árfolyama 241 közelébe gyengült késő délutánra. A dollár egysége 237,50 forintot ért.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!