A kereskedés második felében tovább javult a hangulat az amerikai részvénypiacokon. A vezető indexek 0,1-0,6 százalékos pluszban zárták a napot. A Dow Jones 0,58, az S&P 500 0,52, a Nasdaq pedig 0,11 százalékot emelkedett (a záró értékek rendre: 15 056, 1626, illetve 3396 pont) nyitás óta. Az optimizmust a kedvező vállalati hírek és ausztrál jegybank ma hajnali kamatcsökkentése indokolta.

A Yahoo részvények árfolyama több mint 3,6 százalékot emelkedett, miután közzétették az Alibaba Group és a Yahoo Japan pénzügyi eredményeit. A Yahoo az Alibaba Groupban 24 , a Yahho Japanban 35 százalékos részesedéssel rendelkezik. Előbbi a SEC adatai szerint tavaly megháromszorozta (642 millió dollárra növelte) profitját, de a Yahoo Japannál is 12 százalékos volt a növekedés.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!