A Dow 17 hónapos csúcsra emelkedett

Minimális plusszal, de ismét új éves csúcson zárt a Nasdaq és a Dow Jones.
NAPI, 2010. március 18. csütörtök, 21:13
Fotó:

Óvatosan kezdtek a tengerentúli tőzsdék az előző napi csúcsdöntések után. A nyitás előtt mínuszos előrejelzések azonban nem igazolódtak be nulla körül értékekkel kezdtek a tőzsdék. Sok izgalom ezután napközben sem volt, s végül minimális változások maradtak a nap végére is.

A makroadatok sem segítettek az irány eldöntésében, hiszen a többségük megfelelt a várakozásoknak. Így végül a Dow Jones 0,4 százalékkal 17 hónapos csúcsra  10 764 pontra emelkedett, míg a Nasdaq 0,1 százalékkal haladta meg előző napi értékét. Az S&P-500 index gyakorlatilag előző napi árán fejezte be a kereskedést.

A Dow indexét elsősorban az 1,7 százalékkal emelkedő Boeing, és a DuPont 1,5 százalékos emelkedése húzta fel. A nap nyertese a várakozáskonál jobb számokat közlő Nike volt, amely 4,9 százalékkal drágult.

A Citigroup által leminősített bankszektor 1 százalék környéki visszaesést szenvedett el.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK