A dráguló olaj is húzta Budapestet

Bár komoly mozgás nem voltak a Budapesti Értéktőzsdén, az index erősödött hétfőn, amely részben az olaj drágulásának következménye.
MTI, 2016. február 22. hétfő, 17:52
Fotó: Napi.hu

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 160,92 pontos, 0,69 százalékos emelkedéssel, 23 332,71 ponton zárt hétfőn. A részvénypiac forgalma 7,1 milliárd forint volt, a vezető részvények erősödtek a pénteki záráshoz képest.

Ballai Zoltán, a Raiffeisen Bank üzletkötője az MTI-nek elmondta: a nemzetközi tőzsdékhez hasonlóan a BÉT-en is oldalazással telt a hétfői kereskedés, alacsony forgalom mellett. Érdemben nem változtak az árak, a vezető részvények együtt mozogtak, igazán kimagasló teljesítményt egyik papír sem nyújtott - tette hozzá. Az üzletkötő szerint a hét közepe hozhat majd nagyobb izgalmakat a nemzetközi és a magyar tőkepiacra is. Sándor Dávid, a KBC Equitas elemzője az M1-en azt mondta, hogy az olaj árának több mint 6 százalékos emelkedése is jelentős mértékben hozzájárult a tőzsde pozitív irányú mozgásához.

A Mol 85 forinttal, 0,61 százalékkal 14 020 forintra erősödött, 1,2 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 47 forinttal, 0,77 százalékkal 6115 forintra nőtt, forgalmuk 3,9 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 5 forinttal, 1,24 százalékkal 409 forintra emelkedett, forgalma 617,5 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 23 forinttal, 0,47 százalékkal 4950 forintra nőtt, a részvények forgalma 1,4 milliárd forintot ért el.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK