New Yorkban - legalábbis ami az ipari index záróértékét illeti - nem sok változás történt, a Dow Jones 0,03 százalékos - 3,9 pontos -, jelzésszerű eséssel zárt. Napközben azért ennél nagyobb mozgás is volt, az index 75 pontos veszteséget is mutatott, zárásra azonban visszajött és 13 309,07 ponton érte a csengetés. A piac alapvetően a Fed nyíltpiaci bizottságának mai kamatdöntésére vár, a várakozások tartást mutatnak. Befolyásolnak a vállalati eredmények is, az Expedia online utazási iroda (-2,5 százalék), a Lazard pénzügyi tanácsadó (-1 százalék) és a biztosítási bróker Marsh & McLennan (-2,5 percent) egyaránt a - várakozásoktól elmaradó - negyedéves eredmények közzététele után ült a lejtőre. A Tyco 2,1 százalékkal lett vékonyabb. Zárás után is fennmaradt a gyengülő trend, a Cisco zárás után 2,7 százalékkal esett, a Walt Disney pedig 1,6 százalékot veszített. A Standard & Poor's 500 0,12 százalékot veszített és 1507,72 ponton zárt. A mutató esését többek között az Exxon Mobil fékezte 0,7 százalékos erősödésével - erősödik a hurrikánveszély és a nigériai csővezeték elleni támadás is felfelé hajtja az olaj árát. A Nasdaq Composite azonban 0,03 százalékkal erősödött és záráskor 2571,75 ponton tartózkodott. A Hewlett Packard - amely az elmúlt napokban 2000 novembere óta nem látott magasságokba jutott - tegnap 2,8 százalékot tett hozzá, köszönhetően javított második negyedévi eredményprognózisának.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!