Az USA jegybankjának szerepét betöltő Federal Reserve a 25 bázispontos kamatemeléssel egyidőben közölte: nagyobb szigorítással is kész meggátolni az infláció megugrását. A februári mutatót egyébként ma teszik közzé, a Bloomberg által megkérdezett elemzők hó/hó alapon 0,3 százalékot jeleznek előre az egy hónappal korábbi 0,1 százalék után, év/év alapon 2,9 százalékot várnak. A Dow Jones ipari átlag 0,90 százalékkal 10 470,51 pontra esett vissza, az S&P 500 1,02 százalékkal 1171,71 pontra süllyedt, a Nasdaq Composite pedig 0,91 százalékkal csökkenve 1989,34 onton végzett, ez eddig a techpapírok indexének idei mélypontja, ami a záróértékeket illeti. Az Oracle szoftvergyártó zárás után tette közzé harmadik üzleti negyedévéről szóló jelentését, melyben profitja csökkenéséről számolt be - ennek hatását az egy részvényre jutó eredményre vonatkozó előrejelzés növelése sem tudta ellensúlyozni, a társaság papírjai a zárás uátni elektronikus kereskedésben 2,2 százalékkal estek, ami valószínűleg a mai nyitáson is meglátszik majd. A New York-i pesszimizmus hulláma Tokióra is átcsapott, az irányadó Nikkei 225 index 0,87 százalékos csökkenéssel 11 739,12 ponton zárt, ez négy hetes mélypontot jelent.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!