A Fed döntésére várnak a befektetők

A három előző kereskedési nap szárnyalását követően vegyesen zártak a vezető New York-i tőzsdeindexek hétfőn.
MTI-Eco, 2012. március 12. hétfő, 22:41
Fotó: Napi.hu

A Dow 0,29 százalékos, az S&P 500-as mutató pedig 0,02 százalékkal erősödött. A technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója 0,16 százalékos gyengüléssel zárta a mai kereskedést. A befektetők magatartását a kivárás jellemezte a Fed keddi kamatdöntése előtt. A nap nagy vesztesei a banki részvények voltak, mert egyes híresztelések szerint a Fed a legnagyobb bankok tőkemegfelelési mutatóival kapcsolatban a vártnál borúsabb jelentést készül közzétenni. Emellett a világgazdaság lassulására utaló, a vártnál lényegesen nagyobb kínai külkereskedelmi deficit is rontott a hangulaton.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK