A Fed emelt - csökkent a Dow Jones

Az Egyesült Államok jegybankjának szerepét betöltő Federal Reserve (Fed) nyíltpiaci bizottsága tegnap a várakozásoknak megfelelően újabb 25 bázisponttal, 4,75 százalékra emelte a szövetségi alapkamatot
NAPI Online, 2006. március 29. szerda, 08:13
Fotó:

Tavaly június óta ez volt a tizenötödik 25 bázispontos szigorítás a kamatemelési ciklus keretében. Ennek meg is lett az eredménye a tőzsdén is, hiszen a Dow Jones végül 11154,54 ponton zárt, ami 0,85 százalékos csökkenést jelent a megelőző napi záróértékhez képest. Tegnap a NASDAQ ugyancsak süllyedt, ott az irányadónak tekintett mutató végül 0,48 százalékkal alacsonyabban 2304,48 ponton állapodott meg.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK