Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az irányadó kamatláb változatlanul maradt a nulla és negyedszázalék közötti sávban, a szeptember közepén bejelentett újabb mennyiségi lazítási program - amelyet vegyesen hívnak a piaci szlengben QE3-nak vagy "QE végtelennek" - pedig változatlan paraméterekkel fut tovább - döntött a FOMC.

Ezúttal is egyetlen FOMC-kormányzó szavazott a döntés ellen (feltehetőleg a dallasi Fisher), és megismételték, hogy a nulla közeli kamatszint 2015 végéig marad. Az utóbbi évek találkozóihoz képest unalmas monetáris ülést a piaci kommentárok már megelőlegezték, hiszen a szeptemberben a nyílt végű beavatkozás meghirdetésével a Fed ellőtte puskaporát, és ezzel megszüntette az újabb döntések előtti feszültséget.

Az elemzői várakozások szerint sokkal érdekesebb lesz a következő utáni, tehát a december 11-12-ei FOMC találkozó, addigra ugyanis már le is vonhatják a következtetéseket a QE3-ról - ennek az eredménye a jelenleg havi 40 milliárd dolláros jelzálogalapú értékpapír-vásárlási program kiszélesítése, vagy (a jelenleg kevésbé valószínű verzió szerint) visszaszorítása is lehet. A Goldman Sachs elemzői szerint decemberben 85 milliárd dollárra emelhetik a QE3 havi keretét, hogy ezzel pótolják az akkor lejáró Csavarás Hadművelet (Operation Twist) likviditását.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!