A nyíltpiaci bizottság - a 0,25 százalékos irányadó kamatláb változatlanul hagyása mellett - arra számít, hogy a pénzügyi piacok és intézmények stabilizálására tett intézkedések, a fiskális és monetáris növekedés-ösztönzési lépések, valamint a piaci erők mind hozzájárulnak a gazdaság fenntartható növekedésének fokozatos visszaállításához, az árstabilitás fennmaradása mellett. Az iparágak közül így a kedden igencsak gyengén teljesítő pénzügyi szektor papírjai, illetve a bányaipari vállalatok emelkedtek a leglendületesebben. A Citigroup 7,86, a Goldman Sachs 2,85, míg a JP Morgan 2,35 százalékkal került feljebb a nap végére, bár egyes elemzők szerint csupán a korábbi rallyból kimaradó, a keddi nyomottabb szinteknek megörülő befektetők beszállása hajtotta az emelkedést. A svájci UBS amerikai jegyzésű papírjai azt követően drágultak 4 százalékkal, hogy rendeződni látszik az adóelkerülés ügyében ügyfelei ellen indított per első szakasza. Az Allstate biztosítótársaság papírjainak árfolyama pedig a Bank of America-Merrill Lynch tartásról vételre felminősítésére ugrott 6,3 százalékot. A luxusházakat építő Toll Brothers árfolyama 14,4 százalékot ugrott, miután a társáság bejelentette, hogy aláírt megrendeléseinek száma 4 éve először emelkedett a harmadik pénzügyi negyedévben. A vezető tőzsdemutatók közüöl a Dow 1,3 százalékkal 9361,61 pontra, az S&p 500 1,15 százalékkal 1005,81 pontra, míg a Nasdaq 1,47 százalékkal 1998,72 pontra javított.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!