Az erősödés egyrészt a Fed likviditásbővítő csomagjának bejelentése utáni globális tőkepiaci optimizmusnak, másrészt a magyar állampapírpiacon tapasztalható megnyugvásnak volt köszönhető. A kedvező fejlemények mellett ugyanakkor a piac továbbra is fogékony a pénzügyi szektorból érkező hírekre és pletykákra, a délután folyamán például hirtelen 260 fölé ugrott az euró jegyzése, miután a befektetők körében elterjedt a híre egy nagyobb hedge fund bedőlésének - mondta el kérdésünkre az ING devizakereskedője. A szakember hozzátette, hogy az alapvetően pozitív hangulatú volatilis kereskedés kitarthat a következő napokban is, hogy aztán a jövő héten kedden esedékes Fed-kamatdöntés újra megmozgassa a tőkepiacokat. A forint a megbicsaklás után új erőre kapott, és az árfolyam kevéssel 259 fölött állt délután négykor. A dollár eközben ismét gyengült az euróval szemben, az árfolyam egészen 1,5500-ig menetelt, így a zöldhasú forintjegyzése 167,50 forintra süllyedt, míg reggel még 170 forint közelében állt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!