A Fedre vár Európa

Egyelőre emelkednek a részvényárfolyamok.
NAPI Online, 2008. április 30. szerda, 10:09
Fotó:

A legtöbb európai részvény emelkedik, amelynek hátterében az áll, hogy több nagyobb cég kedvező eredményeket jelentette be, ugyanakkor érezhető némi bizonytalanság a piacokon a Fed döntése előtt. A Siemens a második negyedévben képes volt értékesítését 0,5 százalékkal növelni több mint 18 milliárd euróra. Emellett a világ legnagyobb vegyipari cégeként számon tartott Clariant AG 12 százalékot emelkedett, miután az első negyedéves eredmény a várakozásoknál jobb lett, többek között a 400 fős létszámleépítésnek köszönhetően. A SAP ugyanakkor közel 5 százalékkal esett miután az első negyedéves profit 22 százalékkal, 242 millió euróra csökkent.

nyitás után körülbelül egy órával a FTSE 100 stagnálást jelez, a DAX-30 0,2, míg a CAC-40 0,1 százalékos emelkedést mutat.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK