Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
A Dow Jones index és a Nasdaq Composite 0,5 százalékos, míg az S&P-500 0,4 százalékos gyarapodást mutatott. A kereskedést nagyban segítették az arany árfolyamának három évtizede nem látott magasságokba emelkedése nyomán meglóduló bányarészvények, valamint a könnyűolaj jegyzésének újabb rekordja miatt az energiaszektorra irányuló élénk figyelem. A technológiai szektort az Oracle és a BEA Systems násztáncának legújabb, minden bizonnyal végső felvonása tartotta mozgásban, miután vasárnap lejárt az Oracle 6,7 milliárd dolláros ellenséges ajánlata a BEA Systemsre, s lehet, hogy az utóbbi évek nagy felvásárlója egyszerűen továbbáll. Az önmagát 8 milliárd dollárra becsülő, ám kérő nélkül maradt BEA részvényei jelentősnek nem mondható kilengés után a pénteki áron zártak, míg a minden bizonnyal kivárásra játszó Oracle részvényei 2 százalékkal emelkedtek. Fellélegeztek a Merrill Lynch tulajdonosai is, mivel biztossá vált a cég igazgatójának távozása. A brókercég részvényei 2 százalékkal emelkedtek.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!