A Fedre várt Nyugat-Európa

Pénteken folytatódott a szerény erősödés a nagy nyugat-európai tőzsdéken, a gyenge kezdés után zárásig csekély nyereségbe kapaszkodtak fel a vezető indexek.
MTI-Eco, 2016. május 27. péntek, 18:22
Fotó: MTI/EPA

A kereskedés lagymatag volt, a délután közölt amerikai makroadatok nem okoztak meglepetést, így nem mozgatták meg a piacokat, és a befektetők nem vettek föl nagyobb pozíciókat Janet Yellen beszéde előtt. Az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed elnöke este tart előadást a Harvard egyetemen, és a piacokon azt várják, hogy utalást tesz a következő amerikai kamatemelés időpontjára és mértékére.

A nem hivatalos adatok szerint az európai kereskedési idő lejártakor a londoni FTSE-100 index 0,1 százalékkal, a frankfurti DAX-30 0,1 százalékkal, a párizsi CAC-40 pedig 0,1 százalékkal állt csütörtöki záróértéke fölött.

A legnagyobb piaci tőkeértékű európai részvények FTSEurofirst 300 indexe 0,1 százalékkal emelkedett, az euróövezet blue chipjeit tartalmazó Euro STOXX 50 pedig 0,3 százalékkal ment föl.

Csütörtökön erősödéssel zártak a vezető európai tőzsdék. A DAX-30 0,7 százalékkal, az FTSE-100 0,04 százalékkal, a CAC-40 pedig 0,7 százalékkal nőtt. Az FTSEurofirst 300 0,20 százalékkal, az EuroStoxx50 0,3 százalékkal emelkedett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK