A Fedre vártak a piacok

A Fed esti kamatdöntéséhez fűzött kommentárra, illetve a csütörtöki ECB ülésre várva emelkedéssel végzett az európai mutatók zöme.
NAPI, 2012. augusztus 1. szerda, 18:17
Fotó: Napi.hu

A lökést délután az adta, hogy Mario Monti olasz miniszterelnök egy sajtótájékoztatón kijelentette, idővel banki jogosítványt kaphat majd az állandó európai mentőalap, az ESM, amellyel az ECB-től forráshoz jutva közvetlenül hitelezhet majd a bajba jutott tagállamoknak. Az FTSE 1,3, a CAC-40 pedig 0,9 százalékkal került feljebb zárásra.

A DAX ellenben negyed százalékot gyengült, amelyben a fő szerepet a csaknem 3 százalékot rontó BMW játszotta, miután az autógyártó éves összevetésben 28 százalékkal mérséklődő profitról jelentett. A szektortárs Daimler 0,8 százalékot vesztett. Londonban az HSBC 1,2, a Vodafone 3,3, illetve a Rio Tinto és a BHP Billiton másfél százalékos emelkedése húzta fel az indexet.

Párizsban az életbe lépő tranzakciós adó miatt visszaeső forgalom mellett a BNP Paribas 1,8 százalékot drágult, míg a vártnál lényegesen rosszabb gyorsjelentéssel előálló Société Générale a kezdeti mínuszok után végül feltornászta magát fél százalékos pluszba.

A nap egyik nagy nyertesének a 6,15 százalékkal dráguló Nokia bizonyult, amelynek jegyzése arra a piaci pletykára ugrott meg, miszerint a Lenovo a társaság felvásárlását fontolgatja. Ezt később a kínai számítógépgyártó egyik illetékese határozottan cáfolta.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK