A fekete arany lenne e karácsony slágere?

Az őszi több hónapos 20 százalékos esés után szerdán jelentős emelkedést tudott mutatni az olaj ára.
NAPI Online, 2006. november 29. szerda, 17:20
Fotó:

A heti amerikai készletadatok elmaradtak a várakozásoktól, s jelentős csökkenés jellemezte akár a finomított akár a nyersolajkészleteket. Az olaj drágulása mögött azonban több indok is meghúzódik. Amerika a meteorológusok szerint hideg tél elé néz, ami az olaj iránti keresletet markánsan növelheti. A gazdaság is ismét a fellendülés jeleit mutatja, hiszen a harmadik negyedéves amerikai GDP-t felfelé módosították. E közben decemberben az OPEC várhatóan csökkenti a kitermelést az árak hosszú távú stabilizálása érdekében, s így egy esetleges karácsonyi rallira már igen nagy esély van.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK