A Fitch is a forint útjába állt

Egyebek mellett Írország leminősítése is gátolhatta a hazai deviza erősödését.
NAPI, 2010. október 6. szerda, 16:45
Fotó:

A dollár jelentős gyengülésének köszönhetően 270 forint alatt nyitott szerdán az euró a bankközi devizapiacon, így a hazai fizetőeszköz vezette az erősödést a régióban. A stoploss-ügyletek beindulása délelőtt 269 forintig lökte a jegyzést, majd 271,15-ig korrigált vissza, holott az euró/dollár kurzus a napi tető környékén, 1,3880-nál maradt - tájékoztatott Ruzsonyi Ákos, a Commerzbank üzletkötője. Hozzátette: a korrekciót részben a profitkivétek magyarázhatták, de gátolhatta a forint erősödését Írország Fitch általi leminősítése is.

Délután fél öt tájban az euró egysége 270,85, a dolláré 195,25, a svájci franké 202,50, a fonté 309,80 forinton állt, az euró 1,3375 frankot ért.

Ruzsonyi elmondta: amennyiben nem lesz további jelentős dollárgyengülés, rövid távon valahol a mostani szintek környékén lehet az euró forintárfolyamának alja. Középtávon viszont, ha a piac megfelelőnek ítéli a 2011-es költségvetés sarokszámait, lehet még tér a forinterősödésre.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

megalodon, 2010.10.06 16:57

Technikai alapon benne van a 260-265 árfolyam is a forintban, föleg mivel a dollár végelgyengülésben szenved a fene nagy lazítási kedv miatt, a közelgő jelentési szezon majd eldönti a befektetők hangulatát...a lényeg, hogy a 275 ellenállás ne essen el...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html