Múlt pénteken rövid távon a forint ellen spekulált a piac, ám a várakozások nem jöttek be: miután a kormányfő "túlélte" a bizalmi szavazást, a hazai fizetőeszköz erősödött, az euró jegyzése késő délután 271,20-ig süllyedt - tájékoztatott Geszti Pál, az ING Bank üzletkötője. Hozzátette: ezen a szinten már beléptek az euróvételi érdeklődések, de megállt a zloty, a cseh és a szlovák korona erősödése is. Hétfőn 271,80-on nyitott az euró, délelőtt 10 óra tájban ennél feljebb, 272,20/40-en volt az ár, a dollár 216 forinton forgott. A trader ma túlzott izgalmakra nem számít, ugyanis az USA-ban szünnap van. Geszti szerint a forint jegyzése most elsősorban attól függ, mit gondolnak Londonban - szerintük minden újabb "ügy", kiszivárogtatott beszéd növeli a bizonytalanságot, illetve annak valószínűségét, hogy távozásra kényszerül a kormány. A szakember szerint - technikai alapon - 271,50-274,50 forint között mozoghat az euró árfolyama a héten. Ha bármelyik irányba kitör a jegyzés, erőteljesebb mozgást indukálhat: ez esetben lefelé 270, felfelé 276,50-ig mehet el a kurzus.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!