A forint húzza az OTP-t

Emelkedhet nyitásban az OTP árfolyama, miután 305-re erősödött a forint. A későbbiekben is a forint alakulásától függenek a részvénypiaci események.
NAPI Online, 2009. február 18. szerda, 08:54
Fotó:

A borús amerikai zárás után mégsem vár drasztikus eseményeket a magyar piacon Nyári Zsolt a KBC üzletkötője. Az OTP emelkedéssel nyithat, a Richternél és a Magyar Telekomnál nem nagyon várható változás. Bár a Telekom még eshet 3-4 százalékot, ennyit indokolna a napokban bekövetkezett hozamemelkedés - tette hozzá.

A Mol elég stabil volt tegnap, egy gyengébb nyitás után megőrizheti stabilitását.
 
A nyitás tehát pluszos lesz, miután Közép-Európával kapcsolatban elterjedt, hogy ezek az országok devizáik további gyengülése esetén a kamatemelés eszközéhez nyúlnak. A forint reggel erősödött, jelenleg 305 forint körül áll az euró.
Nyári Zsolt szerint alapvetően a forintra kell figyelni, ez határozza meg ma a részvénypiaci hangulatot is.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK