A forint délelőtti kereskedésben alapvetően a lengyel zlotyval mozog együtt, az euró forint keresztárfolyama 273 forintnál jár, amely kisebb erősödést jelent a pénteki helyzethez képest - mondta el a Napi Online-nak Ruzsonyi Ákos, a Commerzbank tradere.

A tőzsdék pluszban nyitottak, a BUX is stabilan a pozitív tartományban van jelenleg - tette hozzá Ruzsonyi. Bár egy kicsit borongós a hangulat a piacokon, a helyzet talán javult az elmúlt napok megrázkódtatásaihoz képest - jegyezte meg a szakember.

Az euró/dollár árfolyamban a pénteki értékhez képest némi gyengülés mutatkozott, a zöldhasúért 1,37 dollárt kérnek a bankközin.

A dollárt a délelőtti kereskedésben 199,30 forinton jegyezték, a svájci frank/forint árfolyam még mindig elég magas, 186-on áll, 100 japán jent 222,6 forinton jegyezték, az angol font/forint árfolyam pedig 311,3 forinton - a péntekinél valamivel alacsonyabb szinten - áll.

A nap egészét tekintve Ruzsonyi Ákos csendes kereskedéssel számol, 273 forint körüli euró/forint árfolyam mellett.

QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!