A forint közeledik a realitásokhoz

Az euró/forint árfolyama a nemzetközi hangulat hatásása korrigált csütörtök reggel.
NAPI Online, 2008. május 22. csütörtök, 10:13
Fotó:

A tegnapi száguldást követően ma délelőtt a török líra dollárral és a lengyel zlotyi euróval szembeni gyengülésének hatására a forint is gyengült az euróhoz képest; a közös európai fizetőeszköz hazai devizával szembeni árfolyama 244,50-245,00 között mozgott csütörtök délelőtt.

A mai "mini" korrekció a nemzetközi hangulat romlása miatt következett be - vélekedett Kolba Miklós, az ING Bank üzletkötője, aki szerint az euró/forint kurzusa ma újra a realitásokhoz közeledett, ám továbbra sem várható erőteljes gyengülés, hiszen kamatemelési trendtől hangos a piac.

A dollár kurzusa 155, míg a svájci frank jegyzése 151 forint közelében mozgott kora délelőtt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK