A forint már feladta

A nap elején még úgy tűnhetett, a forint kedden is tartani tudja 272 körüli állásait, ám az euró árfolyama már 10 órára 273,50-ig szállt.
NAPI, 2009. szeptember 1. kedd, 10:26

A forint gyengülését nem a dollár erősödése okozta kedd reggel, de még a zloty sem követte a hazai deviza pályáját. Míg a lengyel zloty a nap elején erősödni tudott, s csak mostanra tért vissza tegnapi zárószintnek megfelelő 4,09-re az euróval szemben, addig a forint gyengülése ehhez képest számottevő - mondta kérdésünkre Földi Balázs, a Commerzbank devizatradere.

A szakember felhívta a figyelmet arra is, hogy továbbra sincs kiemelkedő forgalom a hazai devizapiacon, így a forint kilengései számottevők lehetnek.


A dollárért 190,60, a svájci frankért 180,20 forintot kértek a bankközin, miközben az euró/dollár kurzusa 1,4345-ön állt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK