A forint meg se moccant

A banközzin egész nap mozdíthatatlanul 246,30-246,40 átlagárfolyamon tanyázott az euró forintkurzusa. A nap elején elindult dollárerősödést a délután napvilágot látott és a vártnál kedvezőbb termelői árindex sem tudta visszavenni, mivel erősebb tendencia volt az ipari termelésről szóló impozáns adat, amely tovább fűtötte a dollárt. Az erős makroadatok miatt ugyanakkor az euró tovább esett a dollárral szemben: a nap végére egy euróért 1,240 dollárt adtak.
NAPI Online, 2005. július 15. péntek, 16:35
Fotó:

Mint Misik Sándor, a Hamilton elemzője elmondta: mivel a dollár erősödése az utóbbi fél évben a kamatszinttel van összhangban, az amerikai termelői árindex májusi stagnálása teret engedhet egy újabb kamatvágásnak, aminek a hírére a dollár elvben gyengülhetett volna. Ám a mai napon erősebb tendencia volt a 16 éve soha nem látott mértékű kedvező amerikai ipari termelési adat, amely ismételt dollárerősödést okozott.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK