Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
Az euró koradélután 272 forint alá is benézett az euróval szemben. A hazai deviza eurójegyzése gond nélkül törte át a 275 forintos kulcs szintet, és a reggeli 273 forintos szinthez képest is tudott erősödni. Ugyanakkor az óvatosság nem árt, lehet számítani korrekcióra is az elmúlt időszak erősödése után - mondta a Napinak Karsai Péter, a Commerzbank szakértője. A dollárért 198,30 forintot kértek a bankközin.

A forint erősödése a nemzetközi jó hangulat, illetve a dollár gyengülésének tudható be, amennyiben ezekben a tendenciákban változás lesz gyorsan vége szakad a forint emelkedésének. Ebben az esetben pedig megint 275 forint fölé drágulhat az euró.

A svájci frank esetében egy picit más a helyzet a frank ugyanis erősödni tudott az euróval szemben, így a 203 forintos frank árfolyamról 206-ig ment fel az ár, majd onnan csorgott le 204,10 forintig.

A svácji frankhoz mérten a dollár több mint két és fél éve nem volt olyan gyenge, mint most, s akkor az euró/dollár kurzusa történelmi csúcsán 1,6 közelében mozgott.

Mindeközben a magyar cds-felár is rohamosan csökken. A Bloomberg tudósítása szerint hétfőn 301 bázispont volt, szemben a pénteki 312 bázisponttal. Ilyen alacsonyan utoljára június végén járt az ország kockázatot jelző mutató.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!