Forgalom gyakorlatilag nem volt, az euró árfolyama nem moccant a reggeli, valamivel 247 forint feletti szintről, a dollárkurzus pedig 190,50-191 forintnál állt délután. A Mozdulatlanság nem volt meglepő, a meghatározó külföldi piacok ma zárva tartottak. Szakértők szerint várhatóan a kinti piacok hétfői nyitása, de inkább a Monetáris Tanács keddi ülése után lesz élénkülés. A monetáris politika alakítóinak összejövetelétől a szakértők többsége 50 bázispontos kamatcsökkentést vár, bár a prognózisok igen széles sávban szóródnak, s olyan vélemény is megjelent, amely szerint ha 247,50 felett marad az euró jegyzése, nem változik a jelenlegi kamatszint. Devizapiaci kereskedők szerint az elemzők többsége által várt 50 bázispontos vágást elbírja a magyar deviza, ám a néhány szakértő által valószínűsített 75 bázispontos mérséklés nyomán túlzottan erősödhet az euró.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!