A forint stabil volt, az eurótól szabadultak

Ahhoz képest, hogy az euró-dollár, illetve a menekülő devizaként számon tartott arany milyen drámai árfolyamváltozásokon ment keresztül, viszonylag nyugodt napja volt a forintnak. Jelenleg 283,3 forint egy euró, miközben a közös pénz a dollárral szemben két óra alatt 100 bázispontot vesztett értékéből és jelenleg 1,2988-on áll.
Sebestyén Stella, 2012. december 6. csütörtök, 17:07
Fotó: Napi.hu

Némi kis hullámzó mozgást tapasztalhattak a befektetők, a reggeli nyitásban még 283 forint felett levő forint egészen 282,25-ig erősödött a déli órákban, azonban újból folytatta eddigi trendjét, jelenleg 283,3 forinton áll a kurzus.

Izgalmakkal teli napja volt az eurónak. Az ázsiai kereskedésben még csak elgyöngült a deviza - 1,3040-ig csorgott le a keresztárfolyam a szerda esti 1,3125-ös értékről - a délelőtti nyugalomban és optimizmusban pedig szépen magára talált, és egészen 1,3080-ig emelkedett a kurzus.

Ehhez képest délután - Mario Draghi szavaira, miszerint januárban kamatvágásra kell számítani az ECB-nél - néhány perc alatt beszakadt az árfolyam, amely meg sem állt egészen az 1,2977-es szintig. Pár perc alatt esett közel 50 bázispontot, aztán több döccenéssel jutott le egy hetes mélypontjára. Mindezek tükrében talán érthető, hogy a svájci frankkal szemben sem folytatódott az euró erősödése, s az árfolyam jellemzően 1,21 közelében tartózkodott.. Ennek köszönhetően délután 234,4 forintot kellett fizetni a svájci frankért és 218 forintot a dollárért.

 

 

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK