Csütörtök délután 292,20 forintot kellett adni egy euróért, ez fél százalékkal volt alacsonyabb a szerdai szintnél. A dollárral szemben két százalékot javított a forint, a nap második felében 224,35-nél állt a zöldhasú jegyzése, míg a svájci frank 235,62 forintba került. A nemzetközi piacokon az euró jelentősen erősödött még szerda este, 1,28-ról hirtelen 1,30 fölé ugrott az árfolyam, csütörtökön 1,30233-nál állt a jegyzés.

A meredek euróerősödést Ben Bernanke okozta, aki az eszközvásárlás további fenntartása mellett kardoskodott, miközben a Fed döntéshozóinak fele már idén leállítaná a programot. Így könnyen lehet, hogy az elnök januári távozása előtt már nehéz helyzetbe kerül, hiszen kisebbségben maradhat a testületben.

A kötvénypiacon sem lehetett panasz, hiszen az ÁKK ugyan visszafogott kereslet mellett, de jelentősen csökkenő hozamok mellett adott el állampapírokat. A másodpiacon stagnáltak a referenciahozamok, így a nap végén 4,09 százalék és 6,13 százalék között szóródtak a jegyzések.

QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!