Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
A péntek reggel óta több mint két forinttal dráguló euró a meglepetést hozó amerikai álláspiaci adat hatására korrekcióba kezdett - az euró/forint keresztárfolyama a késő délelőtti 274,80-as csúcsról 273,50 alá vonult vissza, 0,3 százalékosra mérsékelve a forint pénteki gyengülését. A dollár csütörtök délután óta több mint 4 forinttal drágult, és újra a Fed szerdai közleményét követő szintek közelében mozog - a zöldhasú péntek délután 194 forint felett járt, de a nap folyamán már 195 forintnál többet is adtak érte. Az euró/dollár kurzusa meredeken zuhant az amerikai makroadatra - 1,421-ről mindössze egy óra alatt 1,405 alá esett a keresztárfolyam - , s a közös deviza iránti bizalmatlanságot csak növelte az eurózóna peremállamaival szemben kiújult bizonytalanság. A svájci frank több mint fél százalékkal drágult az euróval szemben 1,35 közelébe, a frank/forint pedig 200 forintról 203 forint fölé ugrott péntek koradélután, s azóta is 202 felett oldalaz.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!