A kereskedés második felére egészen 295-ig kapaszkodott a forint az euróval szemben, ez már közel fél százalékkal volt alacsonyabb a szerdai szintnél. A dollárral szemben 218,06-ig kapaszkodott a magyar fizetőeszköz, míg a svájci frank 239,39 forintba került. A nemzetközi színtéren a dollár stagnált az euróval szemben, változatlanul 1,352-nél áll a keresztárfolyam. A régiós devizák közül a lengyel zloty 0,2 százalékkal erősödött, míg a cseh korona 0,3 százalékkal kapaszkodott feljebb az euróval szemben.

A globális optimizmus elsősorban annak tudható be, hogy oldódni látszik a feszültség az amerikai adósságplafonnal kapcsolatban, így ismét megcsillant a remény, hogy még a jövő szerdai határidő előtt sikerül legalább átmeneti megoldást találni. Janet Yellen hivatalos jelölése a Fed élére nem befolyásolta érdemben a hangulatot, hiszen ez már korábban be volt árazva.

A magyar kötvények másodpiacán csütörtökön sem mozdultak érdemben a hozamok, 1-6 bázispontos csökkenés után a nap végén 3,39 százalék és 6,31 százalék között szóródtak a jegyzések.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!