A forintot már az infláció sem mozgatja meg

Hiába jött ki a vártnál kedvezőbb makroadat, a bankközi devizapiacon nem reagáltak rá az árfolyamok.
Ádám Viktor, 2004. november 11. csütörtök, 10:24
Fotó:

A vártnál valamivel kedvezőbb, 6,3 százalékos októberi inflációs adat hidegen hagyta a bankközit: az euró továbbra is 245, a dollár 190 forint körül legyez. A pénzromlási ütem enyhülése nagyobb teret enged a kamatcsökkentésnek, így a jövőben a forint csak óvatosan erősödhet - vélekedett Kolba Miklós, az ING Bank üzletkötője. A szakember szerint a mai amerikai ünnepnap miatt is a szokásos, igen visszafogott kereskedés várható, miközben a régió devizái - a nyitáshoz képest gyengülő zloty kivételével - sem mozdulnak. (Az USA-ban a veteránok napja miatt a kötvénypiacok zárva tartanak, ám a részvény-, deviza- és határidős árupiacok nyitva lesznek, vélhetően a megszokottnál kisebb forgalom mellett.)

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK