A csütörtöki nap második felében 292,05-nél állt a forint az euróval szemben, ez 0,7 százalékkal volt magasabb a szerdai jegyzésnél. A dollár ellenében 1,7 százalékkal 218,95-ig esett a hazai fizetőeszköz, míg a svájci frank 237,53 forintba került. A fentiekből jól látszik, hogy nem csak a forintnak volt rossz napja, hanem az euró is botladozott a dollárral szemben, a szerdán még 1,35 körül álló árfolyam 1,34 alá esett.

Az euró és a forint esetében is a vártnál gyengébb GDP-adatokat lehet okolni a hangulat romlásáért, hiszen az Európai Unióban és Magyarországon is meghaladta a negyedik negyedéves visszaesés üteme a várakozásokat. A magyar gazdaság 2011 hasonló időszakához képest 2,7 százalékkal esett, így a tavalyi év egészében 1,7 százalékos volt a zsugorodás.

Az állampapírpiacon nem volt komoly hatása a rossz reálgazdasági híreknek, a másodpiaci hozamok nagy része stagnált, az egyetlen érdemi elmozdulás a három hónapos diszkont kincstárjegyek piacán volt tapasztalható, ahol a 7 bázispontos csökkenés 5,16 százalékos hozamot eredményezett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!