A forinttól is elment a befektetők kedve

Romló nemzetközi hangulatban hétfőn a magyar deviza is gyengült az euróval szemben.
Beke Károly, 2013. február 4. hétfő, 19:51
Fotó: Napi.hu

A spanyol és olasz belpolitikai kockázatok miatt emelkedett a két perifériás ország kötvényhozama, így az euró is veszített erejéből a dollárral szemben. Tovább rontotta a hangulatot, hogy a Commerzbank a vártnál lényegesen gyengébb negyedik negyedéves számokat tett közzé, a Raiffeisen múlt heti profit warningja után ez ismét az európai bankszektor gyengeségére világított rá. Délutánra 1,3550-ig esett a keresztárfolyam, pedig pénteken még 1,37 felett is járt az euró. Az utóbbi hetek intenzív erősödése után rá is fért egy kis korrekció a közös devizára. Az Európa felett sűrűsödő felhők a forint piacán is meghozták az eladókat, a nap második felére 293,50-ig gyengült a forint az euró ellenében, ez 0,34 százalékkal volt magasabb a pénteki jegyzésnél. A dollár délután 216,48 forintba került, míg a svájci frank 238,19-nél állt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

2gyerek, 2013.02.05 09:47

De kik azok a titokzatos befektetők,jó lenne néha egy-kettőt megemlíteni.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

bogar511, 2013.02.05 09:21

A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html