A Fotex az idén sem fizet osztalékot

Véget ért a Fotex rendkívül rövid, mintegy 20 perces közgyűlése, amelyen a részvényesek 50,45 százaléka volt jelen. A közgyűlés elfogadta cég mérlegét és eredménykimutatását. A Fotex magyar számviteli szabályok szerinti nem konszolidált nyeresége 242 millió forint, konszolidált eredménye 2,108 milliárd forint, IAS szerinti nyeresége pedig 2,164 milliárd forint volt. A társaság - tekintettel a fejlesztési feladatokra - az idén sem fizet osztalékot.
Korányi G. Tamás, 2001. április 27. péntek, 12:47
Fotó:

A részvényesek meghallgatták Csepi Lajos vezérigazgató tájékoztatását a Fotex-részvények cseréjéről. A tőzsde hőskorában, 1990-ben kibocsájtott papírok a mai jogi-technikai feltételeknek nem felelnek meg, ezért azokat - túlnyomó részt összevont címletben - újranyomtatják. A csere napja 2001. május 2., s a Kelerben történik meg, ahová a tegnapi adatok szerint a 70,723 millió részvény 99,52 százalékát már beszállították.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK