A Fotex eladta a Balaton Bútor Kft.-t

A Magyarországról pár éve Hollandiába, majd Luxemburgba költöző Fotex eladta a veszprémi Balaton Bútor Kft.-t és komoly méretű hollandiai irodaházat vett. A részvények árfolyama bő két hét alatt 18 százalékot erősödött - írja a Privátbankár.hu.
portfolio.hu, 2015. október 23. péntek, 14:10
Fotó: Napi.hu

A Fotex árfolyama 1,20 euróról 1,42 euróra emelkedett bő két hét leforgása alatt, ez több mint 18 százalékos erősödést jelent. Azt azonban ki kell emelni, hogy a nagy mozgás részben az alacsony likviditással magyarázható, vagyis az alacsony forgalom miatt nagyobb elmozdulásokra képes az árfolyam adott irányba.

A Fotex az utóbbi hónapokban két dolgot jelentett be:

  • szeptemberben egy holland irodaház vásárlását 7 693 négyzetméter bérbe adható területtel, Assen városában;
  • október elején pedig a veszprémi Balaton Bútor Kft. eladását.

A cég 1,325 millió euró alaptőkével szerepelt a Fotex legutóbbi éves jelentésében. A magyar mérleg szerint tavaly 864 millió forintos árbevételt mellett 7,5 millió forintos nyereséget termelt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Zodiakus, 2015.10.23 15:04

Bútorgyár,bútor kereskedés.....
Az utóbbi években nem sok bútor kelt el hazánkban.Ez az a termék amit legutoljára cserél az ember.Ennek több oka van,a bútor nem rohad,nem változik a divatja gyorsan,a régit nincs hová tenni....stb.
Ahhoz hogy ez változzon,az átlag embereknek tartósan kéne egyre többet,többet keresni.Egyenlőre ettől nem kell tartani...Sajnos.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html